Hyrynsalmi

Tapahtumat

Kainuun liiton ylläpitämästä Tapahtumakalenterista löydät Hyrynsalmella järjestettävät tapahtumat. Valitse kunnaksi Hyrynsalmi, aseta haun loppupäivämäärä ja klikkaa HAE-näppäintä.

Hyrynsalmen kunnan palvelut

Hyrynsalmen kunnan palvelut löytyvät osoitteesta: www.hyrynsalmi.fi

Sivistyspalvelujen toimialueeseen kuuluu päivähoito, peruskoulut, kansalaisopisto, musiikkiopisto, kirjastotoimi, kulttuuri, talomuseo, vapaa-aikatoimi sekä alle kouluikäisten kerhotoiminta ja koululaisten aamu- ja iltapäivä kerhotoiminta. Lisätietoja netistä.

Muita kulttuuripalveluja

Hyrynsalmen kulttuuripalveluja voit etsiä yllä mainitun tapahtumakalenterin lisäksi Kainuun liiton Kulttuuri-sivuilta.


Ylä-Kainuun Tarinakartasto – toimii myös retkeilyoppaana

Ylä-Kainuun Tarinakartaston tarkoituksena on luoda fantasiamaailma Ylä-Kainuun luonnonympäristön, kulttuurimaiseman ja maagisen kansanperinteen pohjalta. Kainuulaiset maisemat visualisoidaan vanhoin valokuvin, autenttisin tarinoin, kuvituksin, sarjakuvin ja kartoin. Kyseessä on seikkailu, jossa näkymättömät ja hiljaiset maisemat nostetaan näkyviksi. Erityisen arvokkaita ovat sellaiset paikat, joissa yhdistyvät asukkaiden tunnemuistot. Aineisto on kerätty kylissä ja metsissä haastatellen sekä arkistoja penkoen.

Fantasiamaailma on myös retkeilyopas, joka ponnistaa hiljaisuudesta, luonnonrauhasta, kulttuuriperinnöstä ja uniikista elämäntavasta. Teos sisältää liveroolipelin, joka houkuttelee kiertämään 313 tarinallista maastokohdetta. Yhteistyössä ovat mukana Hyrynsalmen lisäksi Puolanka, Ristijärvi ja Suomussalmi.

Muu liikunta ja retkeily

Kainuun liikunta ry:n nettisivuilta löydät liikuntaan ja retkeilyyn liittyvää tietoa koko Kainuun alueelta. Voit etsiä Hyrynsalmeen liittyvää tietoa esimerkiksi otsikoiden ’Lapset ja nuoret’, ’Terveysliikunta’ ’Seuratoiminta’, ’Koulutus’ ja ’Tapahtumat’ alta. Mielenkiintoisia linkkejä voit löytää myös kirjoittamalla oikean yläkulman ’Hae palvelua’ -toimintoon hakusanaksi ’Hyrynsalmi’.

Kainuun retkeilyreitit.

Yksityiskohtaista tietoa retkeilystä kansallispuistoissa ja muissa vastaavissa kohteissa löydät Metsähallituksen valtakunnallisilta sivuilta.


Matkailu

Hyrynsalmen matkailupalvelut on koottu kunnan nettisivuille. Valitse ylärivin linkki Matkailu ja vasemman palstan linkki Majoituspalvelut.

Järjestöjen palvelut

Kainuun liiton ylläpitämä Järjestöt ja yhdistykset -palvelu tarjoaa tietoa eri toimialoilla toimivien järjestöjen tarjoamista palveluista. Voit rajata hakua valitsemalla 17 eri teemasta sinua kiinnostavat. Valitse sen jälkeen toiminta-alueeksi Hyrynsalmi, jonka jälkeen valitse HAE.


Jäikö joku asia listaamatta?

Voit pyytää lisäämään linkkilistaan kohteita tai tekemään muita muutoksia jättämällä palautteen palvelutarjottimelle (http://palvelutarjotin.kainuu.fi/palautejakyselyt) tai lähettämällä emailin osoitteella palvelutarjotin@kainuu.fi.

Kiitos jo etukäteen!

Muiden kuin harrastuspalvelujen löytämiseen, vertailuun ja arviointiin pääset ylävalikon kohdasta "ETUSIVU".